27 mei, 2011

Ouders verlangen terug naar nostalgische tekenfilms

Uit online kwantitatief onderzoek, in opdracht van de zender Kindernet, blijkt dat 85% van de ouders het toejuicht als oudere series uit hun jeugd weer te zien zouden zijn op tv. Nils Holgersson, Maja de Bij en de Smurfen bezetten de top drie van meest favoriete tekenfilms uit eigen jeugd. Daarnaast wil meer dan de helft van de moeders graag de tekenfilmserie Vrouwtje Theelepel terugzien op tv. Meer dan tweederde van de vaders geeft juist de voorkeur aan Nils Holgersson.

Samen kijken
Ouders geven in het onderzoek ook te kennen dat ze de favoriete kinderseries graag samen met hun kinderen willen bekijken, waarbij Nils Holgersson op een mooie eerste plaats staat. Een percentage van 75% van de moeders zegt zelfs vaker met de kinderen tv te zullen kijken nu de series uit hun jeugd binnenkort weer te zien zijn.

Suzanne Dölle, senior onderzoekster en orthopedagoge van Qrius: “Moeders kijken graag samen met hun jonge kinderen naar tv programma’s. Dat doen ze vanuit een behoefte aan interactie: gezellig samen met je kind kijken naar tv en erover praten en lachen. Maar ook vanuit educatief perspectief. Door samen te praten over de beelden op tv en moeilijke woorden uit te leggen, groeit de taalvaardigheid van kinderen.”

Kindernet is te zien tussen 06.00 uur en 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.kindernet.nl.

Bron: www.trotsemoeders.nl